Випадок про розрахунок їжі при зимових подорожах в гори. Мандрувала людина маршрутом Заросляк – г.Говерла – перемичка “Говерла-Петрос” – г.Петрос – Заросляк. На зворотньому шляху завітала до волонтерського посту з проханням надати продукти харчування. З’ясувалося, що турист не розрахував запаси провізії і вже майже добу йшов без харчування, в зв’язку з чим був вкрай виснажений. Добровільні рятувальники надали мандрівникові поживне харчування та проконсультували щодо подальшого проходження маршруту.
Застерігаємо вас: зимові мандри мають свою специфіку, яку варто враховувати. Взимку організм витрачає більше енергії, тому і споживання їжі збільшується. Будьте обережними та уважно плануйте припаси для подолання своїх маршрутів!