автор фото
Анна Замаєва
0

Волонтерський пост змінює локацію

Сезонний пост добровільних рятувальників Rescue Team на перемичці “Петрос-Говерла” завершує роботу в зв’язку з активним сходом снігового покриву. Плануючи мандрівку Чорногорою, розраховуйте власні сили та реєструйте мандрівку у рятувальників до виходу в високогір’я. В притулках лишаються у вільному доступі аптечки, сонячні електростанції та стенди з актуальними контактами екстрених служб. Наша команда продовжує доглядати за притулками та маршрутами в місцевості, ремонтувати вказівники та поновлювати медикаменти в аптечках.

Ми продовжуємо роботу в форматі високогірного добровільного пошуково-рятувального посту на новій локації – в туристичному притулку Перелісок на гірському масиві Свидовець. Сам притулок наразі також реставрується волонтерами нашої команди, приймає туристів на ночівлю та пропонує додаткові послуги.

Пошуково-рятувальний пост “Перелісок” здійснюватиме заходи з запобігання надзвичайним ситуаціям, допомоги туристам та інформування на ділянці маршруту Свидовецьким масивом від Рахова до Близниць, зокрема:
– проведення пошуково-рятувальних робіт на місцевості у взаємодії з державними гірськими рятувальниками
– видачу медичних препаратів та надання домедичної допомоги
– евакуацію та супровід постраждалих з гірської місцевості, зокрема з використанням транспорту підвищеної прохідності
– проведення безпекових навчань для туристів та заходів з підвищення кваліфікації для гірських рятувальників
– оновлення маркування та вказівників на місцевості
– щоденне інформування про погодні умови на місцевості на офіційних веб-ресурсах “Волонтерських мандрівок”
– консультування та реєстрацію туристичних груп

Паралельно з роботою рятувального посту на базі притулку Перелісок буде працювати волонтерська команда, яка проводитиме еко-толоки на місцевості (прибирання сміття у високогір’ї) та облаштування території притулку. Пізніше повідомимо, як можна долучитись до команди волонтерів та прийняти участь.

Притулок Перелісок розташований на високогірній ділянці гірського масиву Свидовець (на висоті 1280 м) між Раховом і Близницями, біля полонини Довжина. Позначений на туристичних мапах. Найкоротша дорога до притулку пролягає з с.Білин Закарпатської області. Також можна дістатись притулку пішохідним туристичним маршрутом від Близниць або з Рахова через г.Терентин.

Контакти пошуково-рятувального посту в притулку Перелісок:
+380958462170 (Vodafone + месенджери)
+380972197400 (Київстар)